Cina nyebutkeun eta moal milik Antartika tapi petunjuk dina 'ngembangkeun damai sumberdaya'

Cina ditéang ka dispel kasalempang ambisi na di Antartika-euyeub mineral on Senén, kalawan resmi nyebutkeun Beijing boga rencana pikeun ngamimitian pertambangan di buana vast.

Cina 's kagiatan ngembangna di wewengkon kutub nyaéta titik fokus sakumaha Beijing sarwa pasamoan taunan tina Perjangjian Antartika pikeun kahiji kalina.

Sababaraha 400 delegasi ti 42 nagara jeung 10 awak internasional anu attending forum, nu ditajong kaluar Senén sarta ends June 1.

'Aya kénéh gap antara tujuan ngembangkeun damai sumberdaya Antartika urang jeung pamahaman urang ngeunaan Antartika,' Lin Shanqing, timbalan kapala Administrasi ecosystem State, ka wartawan di sela sahiji forum.

Lin teu ngajawab patarosan dina naon anjeunna dimaksud ku ngembangkeun sumberdaya damai tapi anjeunna stressed yen 'fokus kana boosting pamahaman kami dina Antartika jeung ka hadé conserve lingkungan Antartika.' Ékspédisi Antartika Cina urang

'Numutkeun pangaweruh mah, Cina geus nyieun aya rencana pikeun aktivitas pertambangan di Antartika,' ditambahkeun Lin.

Ahli geus diangkat menggah nu Cina harbors a tujuan jangka panjang extracting sumberdaya ti buana nu Traktat Antartika ayeuna forbids.

Sanajan kitu, protokol tina perjangjian forbidding aktivitas panyabutan bahan baku ti buana asalna kana review di 2048.

'2048 sigana kawas jalan panjang jauh, tapi ... aya geus menggah geus diangkat yen Beijing ieu pursuing lila-istilah' hedging 'strategi bisi buana ieu dialungkeun kabuka pikeun sumberdaya ngembangkeun, kaasup tambang jeung pangeboran minyak jeung gas, dina mangsa nu bakal datang 'Bayu Lanteigne, dosén on kawijakan asing Cina di Massey Universitas, ngawartoskeun AFP.

'Najan kitu, dina mangsa kiwari Cina geus ngalakukeun perawatan gede stress aspék ilmiah kawijakan polar na, ngamajukeun migawé bareng kalayan pamaréntah lianna, sarta dispel masalah nu eta mangrupakeun kakuatan revisionist di Antartika,' ceuk Lanteigne.

Sagala rupa nagara ngajaga basa dina Pesbuk, rohangan dibagikeun pikeun panalungtikan ilmiah dina 1959 Pajangjian internasional, nu Cina ngagabung dina taun 1983.

Cina ayeuna boga opat stasion panalungtikan dina buana jeung kalima hiji ieu rencanana pikeun 2019, nu bakal nempatkeun Cina on tara jeung AS di sababaraha basa.

'Hosting pasamoan di Beijing mangrupa kasempetan pikeun Cina ka acquire ditampa internasional ngeunaan (karek) posisi nonjol maranéhanana di urusan Antartika,' ceuk Anne-Marie Brady, spesialis di pulitik Cina jeung polar di Universitas Cibungbulang, Selandia Anyar.

Cina teu meunang néangan parobahan naon mun aya hukum Antartika di masa depan saharita, Brady ngawartoskeun AFP.

Tapi manehna nyatet aranjeunna geus 'horéam rék dilegakeun ukuran konservasi, sakumaha nunjukkeun ku oposisi maranéhna pikeun usulan pikeun wewengkon ditangtayungan laut di Samudra Kidul.'


waktos pos: Méi-23-2017
WhatsApp Online Chat !