Argéntina maot hukum pertambangan anyar minggu ieu

otoritas Argentina, pamaén industri jeung union diharepkeun asup minggu ieu perjangjian pertambangan féderal lila ditunggu yén unifies panerapan aya sakuliah nagara, jadi bagian tina sawatara usaha pikeun luncat-ngamimitian investasi di sektor.

bangsa, sakali paporit investor pertambangan, geus fallen balik tatanggana na Chili sarta Peru sanajan ngandung deposit euyeub tambaga, emas, pérak jeung séng.

Nepi ka ayeuna, aturan lokal éta teu ngan tangguh, tapi ogé rupa-rupa, jeung tujuh di 23 propinsi di nagara urang gaduh ban pinuh kana dipakéna sianida leuwih ka masalah lingkungan.

Kusabab ngalakukeun kantor di telat 2015, Présidén Mauricio Macri geus nganut ukuran pikeun nyegerkeun industri pertambangan nagara urang. Salah sahiji nu leuwih heula ieu  ngaleungitkeun hiji pajeg 5%  dina pausahaan pertambangan jeung énergi dina bulan Pebruari taun ka tukang.

Anjeunna oge dicabut hiji larangan di pausahaan pertambangan asing ngirim kauntungan dilakukeun dina Argéntina kaluar nagara.

Ayeuna, administrasi nya rék lulus hiji  hukum pertambangan nasional  di amoy jeung rarata cara pikeun tujuan paling ambisius Macri urang - mun investasi ganda dina sector ka $ 25 miliar taun dalapan taun.

Dina Présidén saméméhna Cristina Fernandez, anu  ngaronjat peran nagara urang , Argentina ditampi ngan $ 10 miliar keur jaman 2007-15. Salila taun sami, Investasi pertambangan Chili urang totaled $ 80bn sarta Peru urang $ 52bn.

Hukum anyar, kertas lokal  La pamadegan Austral ngalaporkeun  (dina Spanyol), anu sakuduna dituju nyadiakeun stabilitas pajeg ka investor, mantuan nyegah konflik kalawan pamaréntahan lokal jeung meunang leuwih dukungan komunitas lokal pikeun pertambangan, dina fashion sarua salaku pamaréntah saméméhna tuh kalayan industri minyak. Tapi analis di BMI Panalungtikan ngingetkeun ngeunaan resiko caket anu bisa thwart rencana Mecri urang:

"Data ékonomi Q117 lemah-ti-ekspektasi nunjukkeun Downs resiko IDE kana ramalan kami pikeun tumuwuh GDP nyata 3.1% dina 20 17 jeung kamungkinan backsliding kawijakan anu baris ngali potensi tumuwuh," aranjeunna nulis. "Mun tumuwuhna organik teu solidify ngaliwatan bulan datang, koalisi Macri urang bisa ngaruksak dina pamilu pertengahan istilah Oktober, nu bisa ningali kawijakan ékonomi inci arah kawijakan langkung interventionist of ngaheulaan na (...) Dina istilah industri pertambangan, shift wae jauh ti bisnis Macri urang reformasi ramah bakal ngahalangan investasi jeung kateupastian ngarah nepi ka pamilu pertengahan istilah dipikaresep bakal reureuh sababaraha kaputusan investasi final. "

ahli BMI urang nyebutkeun éta résiko sejenna bakal datangna ti ngaronjat scrutiny tina pamakéan cai panambang ', nu gampang ngaluhuran tegangan antara pausahaan jeung komunitas lokal sarta ngarah kana aturan tambahan.

"Sedengkeun kami nyangka fokus dina ngarojong tumuwuhna industri pertambangan dina tingkat féderal pikeun offset isu propinsi, oposisi lokal sarta tekanan pulitik bisa menyakiti daya tarik Argéntina urang salaku tujuan invéstasi pertambangan," BMI cik.


waktos pos: Méi-10-2017
WhatsApp Online Chat !