Gunnedah човек победи Нов Јужен Велс Рударство награда за млади achiever

Мареј O'Keefe Gunnedah е "chuffed", откако беше избран да добие награда за рударство на Нов Јужен Велс Младите achiever.

Советникот Gunnedah Шире и Whitehaven Coal вработен беше најавен како добитник на Нов Јужен Велс, рударската индустрија и добавувачи 'награди на Нов Јужен Велс парламент Куќа претходно овој месец.

Еден од двајцата финалисти во категоријата млади achiever, на 29-годишниот рече тој знаеше дека тој би бил предложен од Whitehaven, но не се очекува да стане финалист камоли победник.

"Рударската индустрија се вработени голем број на луѓе кои се прави фантастични работи и јас бев доста chuffed да се номинирани", рече тој.

"Базен Номинацијата е доста обемна."

Награда за млади achiever признава инспиративен млади професионални возраст од 18-35, кој е градење на успешна кариера во рударството.

Мареј изјави дека е возбуден да се земе на сцената да ја прифати наградата.

"Тоа е големо признание и доста чест да се издвои од толку голема индустрија од индустриски професионалци од различни средини", рече тој.

Мареј е рударски надзорник во Maules Creek но започна како отворен намалување на испитувачот. Тој израснал во Масуелбрук и Абердин и се пресели во Gunnedah во 2014 година да работат со Whitehaven.

"Повеќе од било што тоа значи многу дека тимот на Maules Creek сакаше да ме номинираат за наградата. Дека мојата работа е во вредност доволно да се гарантира признавање дека сам номинацијата предвидени ", рече тој.

Мареј изјави дека добил поддршка не само од тимот на Maules Крик, но исто така и неговата "подобра половина", Sairz.

"Како што реков на ноќта, ниту еден од моите енергија или се фокусира кон нешто во животот ќе биде можно без љубов и поддршка на Sairz", рече тој.

Мареј изјави дека околу 450 луѓе присуствуваа на вечерата награди, меѓу пратениците, како што се земја за Тамворт Кевин Андерсон.

Сега дека glitz на вечерта е избледен, Мареј изјави дека е "вообичаен бизнис".

"Тоа е убаво, туп на грбот и сигнал дека сум на вистинскиот пат", рече тој.

Whitehaven Coal главен извршен директор и генерален директор, Пол Флин, вели Мареј беше да му се оддаде признание за неговите достигнувања.


Време на мислењето: Април-20-2017