China ngandika ora mine Antartika nanging diwenehi ing 'pembangunan tentrem sumber'

China sought kanggo dispel uneg-uneg babagan ambisi ing Antartika-sugih mineral ana, karo resmi nyebut Beijing ora plans kanggo miwiti mining ing bawana jembar.

China 's aktivitas ngembangaken ing wilayah kutub punika titik fokus minangka Beijing sarwa dumadi patemon taunan saka Prajanjian Antartika pisanan.

Sawetara 400 delegasi saka 42 negara lan 10 badan internasional padha nekani forum, kang kicked mati ana lan ends Juni 1.

'Ana isih longkangan antarane goal pembangunan tentrem sumber Antartika lan pangerten kita ing Antartika,' Lin Shanqing, Wakil Kepala Administrasi Oceanic State, marang Reporters ing sela-sela saka forum.

Lin durung njawab pitakonan ing apa temenan dening pembangunan sumber tentrem nanging ditekan yen 'fokus ing ningkatake kita pangerten saka Antartika lan luwih ngreksa lingkungan Antartika.' Ekspedisi Antartika China kang

'Miturut kawruh, China wis digawe ora plans kanggo kegiatan pertambangan ing Antartika,' ditambahaké Lin.

Experts wis wungu uneg-uneg sing China harbors a goal long-term menyuling sumber saka bawana, kang Prajanjian Antartika saiki nglarang.

Nanging, protokol saka kasepakatan nglarang kegiatan aman mentahan materi saka bawana awon review ing 2048.

'2048 misale jek kaya dalan dawa adoh, nanging ... wis ana uneg-uneg wis wungu sing Beijing wis nggayuh long-term' hedging 'strategi ing cilik bawana wis di buwang mbukak kanggo sumber pembangunan, company lan ngebur lenga lan gas, ing mangsa , 'Marc Lanteigne, dosen ing manca privasi Tionghoa Massey University, marang AFP.

'Nanging, ing saiki China njupuk care gedhe kaku aspèk ngelmu saka kawicaksanan polar sawijining, ningkataké kerjasama karo pemerintah liyane, lan dispel uneg-uneg sing iku daya revisionist ing Antartika,' ngandika Lanteigne.

Various negara njaga dhasar ing Antartika, papan sambungan kanggo penelitian ilmiah ing taun 1959 kasepakatan internasional, kang China gabungan ing 1983.

China saiki wis sekawan stasiun riset ing bawana lan kaping lima sing wis ngrancang kanggo 2019, kang bakal sijine China ing par karo AS ing sawetara basa.

'Hosting patemon ing Beijing kesempatan kanggo China kanggo ndarbeni acceptance internasional (mentas) posisi penting ing urusane Antartika,' ngandika Anne-Marie Brady, spesialis ing politik Cina lan kutub ing Universitas Canterbury, New Zealand.

China bisa uga ora seeking ngowahi ana hukum Antartika ing mangsa langsung, Brady marang AFP.

Nanging dheweke nyatet padha wis 'wegah kanggo nggedhekake ngukur konservasi, minangka tontonan dening musuh sing kanggo usulan-usulan kanggo wilayah sing dilindhungi segara ing Samudra kidul.'


wektu Post: May-23-2017
WhatsApp Online Chat !