Argentina kanggo pass hukum mining anyar minggu iki

panguwasa Argentina, pemain industri lan kumpulan sing samesthine kanggo mlebu minggu iki persetujuan mining Federal dawa ngenteni sing unifies aturan ana antarane negara, minangka bagéan saka gaweyan aktif kanggo mlumpat-miwiti investasi ing sektor.

bangsa, yen favorit saka investor mining, wis tiba konco tanggi sawijining Chile lan Peru senadyan ngemot celengan sugih saka tembaga, emas, perak lan seng.

Nganti saiki, angger lokal ora mung angel, nanging uga warna, kaliyan pitu ing 23 provinsi ing negara kang gadhah ban lengkap ing nggunakake sianida liwat uneg-uneg lingkungan.

Wiwit njabat ing pungkasan 2015, Presiden Mauricio Macri wis ngadopsi ngukur kanggo revive industri pertambangan ing negara kang. Salah gedhe-gedhe pisanan iki  mbusak tax 5%  ing perusahaan pertambangan lan energi ing Februari taun pungkasan.

Dheweke uga revoked a Larangan ing perusahaan mining manca ngirim bathi digawe ing Argentina saking negara.

Saiki, kang sampurna iku bab kanggo pass  hukum mining negoro  ing ngarep-arep kanggo pave cara kanggo goal paling ambisi Macri kang - kanggo investasi pindho ing sektor kanggo $ 25 milyar ing wolung taun.

Ing Presiden sadurungé Cristina Fernandez, sing  tambah peran negara , Argentina nampa mung $ 10 milyar kanggo periode 2007-15. Sajrone taun padha, investasi mining Chile kang nyacah $ 80bn lan Peru kang $ 52bn.

Hukum anyar, kertas lokal  La pendapat AUSTRAL laporan  (ing Spanyol), wis mestine kanggo nyedhiyani stabilitas tax kanggo investor, nyegah konflik karo pemerintah lan menang liwat support masyarakat kanggo mining, ing fashion padha pamaréntah sadurungé iya karo industri lenga. Nanging Analysts BMI Research ngelekake risiko caket sing bisa ngalang-alangi plans Mecri kang:

"Data ekonomi Q117 pati roso-saka-samesthine tabet ketinggalan risiko ide kanggo forecast kita kanggo wutah GDP nyata 3,1% ing 20 17 lan kamungkinan saka backsliding privasi sing bakal ndhudhuk potensial wutah," padha nulis. "Yen wutah organik ora atos liwat sasi teka, koalisi Macri kang bisa weakened ing pemilihan agêng-term Oktober, kang bisa ndeleng kawicaksanan ékonomi inch menyang kawicaksanan liyane interventionist pendahulune (...) Ing babagan industri pertambangan, shift sembarang adoh saka bisnis Macri kang ngenggalaken loropaken bakal ngrintangi investasi lan kahanan sing durung mesthi anjog nganti pemilu agêng-term kamungkinan bakal wektu tundha sawetara pancasan investasi final. "

ahli BMI kang ngomong risiko liyane bakal teka saka tambah nliti saka panggunaan banyu sapu ranjau, kang kamungkinan kanggo nginggilaken ketegangan antarane perusahaan lan komunitas lokal lan anjog kanggo peraturan tambahan.

"Nalika kita nyana fokus ing ndhukung wutah industri pertambangan ing tingkat federal kanggo nutup kerugian masalah provinsi, musuh lokal lan meksa politik bisa babras attractiveness Argentina kang minangka panggonan pertambangan investasi," BMI ateges.


wektu Post: May-10-2017
WhatsApp Online Chat !